+386 (0)30 707 870
Mon - Fri
8:00 - 16:00
tel:
+386 (0)30 707 870
opening hours:
Mon - Fri, 8:00 - 16:00

Slovenija je raj za zimske aktivnosti

Slovenija premore vrsto smučarskih centrov, ki so namejeni predvsem tistim zimskim gostom, pohodnikom, sankačem, smučarjem in snow boarderjem, ki uživajo na urejenih terenih zimskih športnih središč.

Je pa Slovenija raj za tiste, ki jim zasnežena tišina gora in alpskih planot pomeni več kot mondena zimska letovišča. Neokrnjena narava Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in starodavnega Pohorja, neskončnih Kočevskih gozdov in skrivnostnega Snežnika, je kot nalašč za zimske aktivnosti, kot so pasje vprege, krpljanje, snežni rafting, tek na smučeh, turno smuko, za pohodnike in alpiniste.

Tradicija in novi trendi

Zaradi gorate in večinoma z gozdom porasle alpske pokrajine predstavlja zima v Sloveniji poseben čar. In ker so ljudje že od pradavnine morali živeti z zimo, so iznašli različne načine, kako potovati po snegu iz kraja v kraj.

Za daljša potovanja so uporabljali sani in konje, za hojo v globokem snegu pa so si na čevlje nataknili krplje. Slovenija je svetovno znana po bloških smučarjih, ki so zasloveli po vsem svetu kot pionirji modernega alpskega smučanja. Iz tistega, kar je bila nekoč življenska potreba, pa se je danes razvil šport oziroma zabava.

V poplavi različnih trendovski športov so se v zadnjih nekaj letih v Sloveniji razširili športi oziroma bolje rečeno načini aktivnega preživljanje prostega časa. Poleg zimskih trekingov, turnega smučanja, teka na smučeh, postajajo vse bolj priljubljne zimske aktivnosti kot so krpljanje, pasje vprege in snežni rafting.

Kako izvajamo zimske aktivnosti

V Avanturističnem centru Nomad2000 smo specializirani za izvajanje zimskih aktivnosti v Sloveniji. Naše aktivnosti so namenjene malim skupinam do 16 ljudi. Osnovni namen naših zimskih aktivnosti je, da z nami odkrijete tiste zasnežene kotičke slovenskih Alp, gora in hribov, katerih ne najdete v neki klasični turistični ponudbi. Naši vodiči imajo vsa potrebna znanja, licence in so uposobljeni za gibanje v gorah.

Ture izvajamo z mobilno enoto, v kateri sta poleg kombija še šofer in  vodič. Med večdnevnimi turami se po potrebi prepeljemo iz ene lokacije na drugo. Naše osnovno načelo je, da gostom, poleg gora in narave, pokažemo pristno Slovenijo, takšno, kot jo vidimo mi Slovenci. Zato naše ture vključujejo še oglede naravnih in kulturnih znamenitosti ter degustiranje pristne slovenske hrane in pijače.

Stopite v stik