+386 (0)30 707 870
Mon - Fri
8:00 - 16:00
tel:
+386 (0)30 707 870
opening hours:
Mon - Fri, 8:00 - 16:00

Skozi stoletja so reke in potoki v Alpah izdolbli ozke soteske, ki slovijo po izjemnih naravnih lepotah. Soteske v nedotaknjenih globinah skrivajo smaragdne tolmune in redko videne slapove. Z Avanturističnim centrom Nomad2000 se boste odpravili skozi stoletja, skozi skrito globino sotesk Bohinja in Bovca in potovali od pradavnega dviga Alp do nastanka Triglavskega narodnega parka.

Canyoning ali soteskanje vključuje plavanje, skakanje v tolmune in spuščanje po vrveh. Izberemo primerno neoprensko obleko, neoprenske čevlje in rešilni jopič. S kombijem se odpeljemo na vstopno mesto in se po končanem spustu pripeljemo nazaj. Za obisk sotesk potrebujete kopalke, brisačo in dodatno majico.

Po dogovoru vam organiziramo prevoz, oglede znamenitosti, kosilo ali večerjo, ki  ju na vašo željo združimo v popoldansko piknik zabavo. V okviru večdnevnega paketa vam priskrbimo namestitev.

Canyoning Bohinj - Jerečica

Za razliko od Mostnice, pa je v soteski Jerečice na posameznih skalnih preskokih potrebna uporaba vrvi. Za željne avantur bo drzno spuščanje po slapovih vrhunec dneva. Soteska je za obisk primerna tudi ob deževnih dneh, saj pretok vode ni tako velik.

Canyoning Bohinj - Grmečica - kratka

Že po imenu sodeč (Grmečica - grmenje) je Grmečica najbolj drzen izziv od omenjenih treh bohinjskih sotesk. V soteski Grmečice se lahko odločite za daljšo ali krajšo verzijo. Za premagovanje visokih slapov (do 8 m) bomo uporabili vrvno tehniko. Zaradi svoje zahtevnosti Grmečico priporočamo izkušenim in telesno dobro pripravljenim gostom.

Canyoning Bovec - Fratrica

Kanjon se nahaja 10 km iz Bovca, proti mejnemu prehodu Predil, v Loški steni. Pri kanjonu Fratrica je že potrebno predznanje vrvne tehnike, saj nas čakajo kar trije zahtevni spusti. Večinoma bomo skakali v tolmune in se veselo dričali po zadnj plati. Ocena kanjona je srednje zahtevno.

Canyoning Bovec - Predelnica

Predelica izvira visoko v gori Mangart. Vidite jo s ceste, če se vozite iz Bovca proti prelazu Predel. Bistra voda Predelice je le košček mozaika slikovite in divje pokrajine visokogorskih Julijcev.  Kanjoning vključuje plavanje, skakanje v bazene čiste gorske vode, spuščanje po vrveh kjer so slapovi, raziskovanje skritih kotičkov nedotaknjene narave Triglavskega narodnega parka

Canyoning Bovec - Globoški potok

Ste že izkusili kanjoning in vam je všeč spuščanje po vrveh v globino, ko ob vas šumi kristalno čist slap. Potem je obisk Globoškega potoka prava stvar za vas. Na južni strani Kaninskega pogorja izvira potok, ki slovi kot najbolj strm. Dostop je čudovit, a naporen.

Stopite v stik